HD Group

Zorgbeveiliging

Specialist in Zorgbeveiliging

Bij zorgbeveiliging draait alles om het effectief beschermen van patiënten, personeel en eigendom in de gezondheidszorg. Ontdek de essentiële maatregelen en de onmisbare rol van professionele zorgbeveiligers voor een veilige zorginstelling.

Kernpunten van zorgbeveiliging:

zorgbeveiliging

Wij houden uw zorginstelling veilig

Veiligheid in zorginstellingen is een delicate balans tussen waakzaamheid en empathie. Zorg beveiligers hebben de cruciale taak om zowel kwetsbare individuen als open ruimtes die toegankelijk zijn voor veel mensen te beschermen. Deze bijzondere omgeving vereist voor beveiligers een specifieke aanpak: het hanteren van veiligheidsprotocollen met gevoeligheid en begrip.

De voordelen van onze zorgbeveiligers: zij weten hoe er om gegaan moet worden met bijvoorbeeld agressie, maar ook nood situaties waar anderen geen raad mee weten. Zo kunt u te maken hebben met emotionele situaties waarbij onze beveiligers de patiënten en bezoekers gerust weten te stellen.

Wij leveren zorgbeveiligers binnen de verslavingszorg, Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) maar ook bij gerenommeerde ziekenhuizen.

HD Group zorgbeveiliging is volop actief in de provincies Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Flevoland, Noord-Holland en Zuid-Holland. Uiteraard levert HD Group zorg beveiligers in heel  Nederland.

Wij zijn reeds leverancier bij bijvoorbeeld Noordwest ZiekenhuisgroepGGZ CentraalOLVG en Karakter Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Professionele Zorgbeveiliging

Zorgbeveiliging is specialistische beveiliging die de nodige uitdagingen met zich meebreng. Professionele zorgbeveiliging vraagt voortdurende en zorgvuldige aandacht. Hierbij zijn proactieve responsplannen voor incidenten en een veilige omgang met gevoelige informatie een vereiste. Om deze inspanningen tot een succes te maken, zijn specialisten nodig.

Onze zorgbeveiligers, die specifiek zijn opgeleid voor beveiliging in de zorg, spelen een grote rol in het beschermen van de verschillende zorginstellingen in heel Nederland. Ze staan altijd op scherp, kunnen snel schakelen, hebben een luisterend oor en weten escalaties uit de weg te gaan. 

Wij waarborgen al jarenlang de veiligheid in zorginstellingen zodat ze hun activiteiten veilig kunnen uitvoeren en cliënten zich veilig voelen. 

HD Zorgbeveiligers hebben oog voor de unieke behoeften van het personeel, de patiënt en de bezoeker van elke zorginstelling, of het nou gaat om geestelijke gezondheidszorg, ziekenhuizen, verpleeghuizen of een andere zorginstelling.

Toegangscontrole

Zowel de veiligheid van het zorgpersoneel als het welzijn van de patiënt zijn van cruciaal belang voor het zorgeloos opereren van een zorginstelling. Om ongewenste mensen buiten te houden bieden wij ook maatregelen voor toegang tot de zorginstelling. Denk aan beveiligingscamera’s, alarmsystemen, gezichtsherkenning en ook menselijke toezicht op toegang door een zorgbeveiliger. 

Het zorgen dat alleen geautoriseerd personeel toegang kan krijgen tot bepaalde gebieden van de instelling, kan cruciaal zijn om een zorginstelling of ziekenhuis optimaal te beveiligen. Het gebruik van de nieuwste technologieën speelt een grote rol in het garanderen van de veiligheid in een instelling. Door continue te innoveren staat HD security bekend als beveiligingsbedrijf dat de nieuwste technologieën hoog in het vaandel heeft.

Naast technologie kunnen onze zorgbeveiligers ook 24/7 controle houden op te toegang tot uw zorginstelling. De combinatie van technologie en de specialisatie van onze beveiligers zorgen zo samen voor gemoedsrust in uw instelling.

Omgaan met incidenten

Zorgbeveiligers zijn niet alleen bekwaam in beveiliging, maar ook in hulpverlening. Ze zijn getraind om situaties te beheersen, variërend van agressie tot ernstige emotionele stress, evenals noodgevallen van welke aard dan ook. Hun snelle en effectieve reactie is essentieel om een veilige omgeving in de zorg te behouden.

Als het gaat om agressief gedrag, maken deze beveiligers in de zorg gebruik van hun kennis over de-escalatie methoden samen met technieken voor veiligheid op de werkplek om de situatie te beheersen. In momenten van hoge emoties volgen ze stappen die zijn ontworpen om individuen te kalmeren en bieden ze hulp en zoeken ze indien nodig hulp, alles gericht op het voorkomen van schade door henzelf of andere mensen ter plaatse. Deze maatregelen werken samen om ervoor te zorgen dat medische faciliteiten veilige omgevingen blijven, zowel voor medewerkers als voor patiënten.

Onze zorgbeveiligers

De rol van een zorgbeveiliger

Beveiligingsmedewerkers in de gezondheidszorg hebben een belangrijke en complexe rol. Ze worden verwacht veiligheid te bieden, als gastheer op te treden en hulp te bieden binnen een zorginstelling. 

Onze zorgbeveiligers zijn specifiek opgeleid voor gezondheidsinstellingen, en beschikken over de juiste vaardigheden om correct te handelen in de dynamische omgeving.

zorgbeveiliger

Gastvrijheid met oog voor veiligheid

Onze zorgbeveiligers zorgen naast het behouden van een veilige zorgomgeving ook voor het creëren van een gastvrije sfeer. Ze hebben een empatische houding waardoor ze zowel patiënten als personeel een veilig gevoel geven.

Het is essentieel dat zorgverleners volgens specifieke protocollen werken, met vastberadenheid en mededogen op één punt samengebracht, zodat ze hun taken kunnen uitvoeren zonder zich zorgen te hoeven maken over mogelijke schade of verstoring die kan ontstaan als deze professionals zelf niet goed worden behandeld. Hierdoor is de belangrijke rol die zij spelen significant, zodat iedereen succes kan behalen binnen de werkdynamiek onder de juiste ondersteuningsomstandigheden binnen gezondheidsfaciliteiten.

Training en vaardigheden

Een beveiligingsmedewerker in de gezondheidszorg vereist gespecialiseerde training in zorgbeveiliging, en moet over specifieke vaardigheden beschikken voor zijn functie. Dit omvat het vermogen om ongewoon gedrag te identificeren, snel in te grijpen voordat een situatie verslechtert, openbare ruimtes te bewaken, in te grijpen bij noodgevallen terwijl ze kalm blijven in intimiderende omgevingen. De constante training die wij onze zorgbeveiligers geven richt zich op het verfijnen van communicatietechnieken en het vergroten van veerkracht, wat hen helpt bij het correct omgaan met medewerkers en bezoekers.

Voor deze tak uit de beveiligingsbranche moet een beveiliger bepaalde competenties bezitten, zoals goede sociale vaardigheden en effectieve verbale communicatie. Een prettige houding is noodzakelijk, daarnaast zijn kwalificaties zoals certificeringen of diploma’s die van toepassing zijn binnen de gezondheidszorg, evenals kennis van specifieke protocollen met betrekking tot procedures die worden gebruikt in een zorginstelling een pre. Al deze vaardigheden ondersteunen zorgbeveiligers bij het adequaat beheersen van problematische situaties en het beschermen van zowel medewerkers als patiënten.

Een veilige zorginstelling met onze beveiligers

HD Group streeft naar de best mogelijke beveiliging en is daarin landelijk actief. Al onze beveiligingsoplossingen zijn op maat gemaakt, daarom gaan wij graag met u in gesprek. Zo kunnen we samen kijken hoe onze dienstverlening de veiligheid van uw zorginstelling kan verbeteren, en hoe het beste te handhaven in onveilige situaties. 

Onze zorgbeveiliging biedt een totaaloplossing voor veiligheid in de zorg, we willen een atmosfeer creëeren waarin iedereen zich veilig voelt.

Maatwerk beveiligingsoplossingen

Zorgbeveiliging is onze specialiteit, wij zullen oplossingen bedenken voor uw faciliteit die zijn afgestemd op de risico’s en unieke aspecten van de gezondheidszorg. Dit betekent dat gebruik maken van een effectief actieplan; geen enkele uitdaging is te groot voor om aan te pakken. Bovendien is onze toewijding aan de veiligheid van uw bezittingen ongeëvenaard!

We meten hoe goed deze op maat gemaakte oplossingen werken aan de hand van een afname van problemen binnen de faciliteit en zorgen voor snellere reactietijden wanneer nodig. Daarnaast zorgen we voor bescherming tegen het lekken van gevoelige informatie en zorgen we voor tevredenheid bij zowel het personeel als de patiënten die langskomen. Ten slotte weten we precies welke oplossing resulteert in verbeterde algemene veiligheid.

Snelle respons bij noodgevallen

Een beveiligingsmedewerker in de gezondheidszorg vereist gespecialiseerde training en specifieke vaardigheden voor zijn functie. Dit omvat het vermogen om ongewoon gedrag te identificeren, snel in te grijpen voordat een situatie verslechtert, openbare ruimtes te bewaken, in te grijpen bij noodgevallen terwijl ze kalm blijven in intimiderende omgevingen. De constante training die wij onze zorgbeveiligers geven richt zich op het verfijnen van communicatietechnieken en het vergroten van veerkracht, wat hen helpt bij het correct omgaan met medewerkers en bezoekers.

Wij zijn 24/7 inzetbaar, en staan klaar om de volledige beveiliging van uw zorginstelling op ons te nemen. Onze beveiligers zijn gespecialiseerd in beveiliging in de zorg, ze weten hoe ze snel en correct moeten reageren onder verschillende noodsituaties wanneer dat het meest nodig is.

Beveiligers specifiek voor de zorg

Zorgbeveiliging wordt professioneel geregeld door onze specifieke beveiligers van HD group voor de zorg.

Onze beveiligers worden regelmatig getraind en getest, hierbij spelen weerbaarheid en hospitality een grote rol. De missie van HD Group zorgbeveiliging is er voor te zorgen dat de zorg branche op de meest veilige manier kan opereren, het is immers een cruciale branche.

Onze beveiligers:

  • Zijn getraind om gepaste maatregelen te handhaven in de zorg
  • Houden situaties nauw in te gaten
  • Zijn dienstverlenend ingesteld
  • Bewerkstelligen een veilige omgeving in de zorg

Wat voorop staat zijn duidelijke afspraken, wij zijn glashelder over de opties en komen altijd onze afspraken na.

We helpen u graag verder!

Meer weten? Neem contact op!

Meer weten?
Neem contact op!

Onze diensten

objectbeveiliging
Objectbeveiliging
zorgbeveiliging
Zorg beveiliging
receptie service
Receptie service
mobiele surveillance
Mobiele surveillance
evenementen beveiliging
Evenementen beveiliging
huismeester
Huismeester
detachering
Detachering
ad hoc
AD HOC
Call Now Button